© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Zoon maffioso aangehouden voor liquidatie vader en poging tot liquidatie broer

De Amerikaanse politie heeft een man aangehouden die ervan verdacht wordt zijn eigen vader, een maffioso van de Bonanno familie, te hebben laten liquideren en voor een poging tot liquidatie op zijn broer.

De 71-jarige Sylvester Zottola werd in oktober 2018 bij een McDonald’s drive-thru New York doodgeschoten. De man had al twee eerdere aanslagen op zijn leven overleefd. Zo werd hij in november 2017 onder schot gehouden door een onbekende schutter en was het een maand later raak bij een woningoverval. Zottola werd in elkaar geslagen met een vuurwapen, meerdere keren gestoken en vervolgens is zijn keel doorgesneden.

Zijn zoon, Salvatore, werd in juli 2018 voor zijn woning beschoten. Hij werd meerdere keren in zijn hoofd en borst geraakt. Ondanks zware verwondingen wist hij de liquidatiepoging te overleven. Volgens de recherche in New York zijn alle aanslagen gelinkt en komen ze van Anthony Zottola. De man zou al langer zijn vader en broer hebben willen vermoorden.

De verdachte zou bendeleden hebben ingeschakeld om de uiteindelijke liquidatie op zijn vader uit te voeren. Bij de McDonald’s drive-thru had de maffioso geen schijn van kans en is ter plekke overleden. De politie heeft een onderzoek ingesteld en meerdere verdachten aangehouden, waaronder de zoon van het slachtoffer. De verdachten riskeren een levenslange gevangenisstraf zonder kans op vervroegde vrijlating.