Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Hoofdofficier justitie vervolgd inzake betaalde seks met minderjarige jongen

De voormalig plaatsvervangend hoofdofficier van het functioneel parket wordt samen met tien andere mannen vervolgd voor seks met een minderjarige jongen tegen betaling.

Dat heet Openbaar Ministerie (OM) vandaag laten weten. De verdachten zijn afkomstig uit Amsterdam en Amstelveen en variëren in leeftijd van 38 tot 61 jaar. De mannen werden al vorig jaar aangehouden, tussen februari en eind juli. Ze zitten niet meer vast. De zaak kwam aan het rollen nadat de ouders van de jongen in januari 2017 berichten aantroffen op zijn telefoon en naar de politie waren gestapt.

Volgens een woordvoerder van het OM worden zes mannen ervan beschuldigd dat ze seks met hem hadden toen hij nog geen zestien jaar oud was en voor de andere, onder wie de voormalig hoofdofficier van justitie Vincent L., gaat het om de periode daarna.

De topman van het OM werd geschorst nadat de verdenking aan het licht kwam en zijn dienstverband is per 1 januari officieel beëindigd. Het is nog niet bekend wanneer de zaak behandeld zal worden bij de rechter. De advocaten van de verdachten hebben nog tot 1 april om hun onderzoekswensen in te dienen, daarna zal een datum bekend worden gemaakt.