Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Hoofdverdachten aanslag met busje op pand De Telegraaf ontkennen (en zwijgen)

De hoofdverdachten van de aanslag op het pand van De Telegraaf in Amsterdam hebben tijdens de rechtszaak ontkend iets met de zaak te maken te hebben.

In de extra beveiligde rechtbank de Bunker in Amsterdam is deze de zaak van start gegaan. In totaal staan er elf mannen terecht die verdacht worden van deelname aan een criminele organisatie, diefstal en heling. Vijf van hen zouden volgens justitie ook verantwoordelijk zijn voor de aanslag op het pand van De Telegraaf.

Op 26 juni 2018 ramde een bestelbusje de glazen pui van het gebouw aan de Basisweg in Amsterdam. De bestuurder stapte vervolgens uit en stak de auto, die gevuld was met jerrycans benzine, in brand. De ontploffing veroorzaakte aanzienlijke schade aan het pand. Bij de aanslag raakte niemand gewond.

Politie en justitie vermoeden dat Ridouan T., de hoofdverdachte in een reeks Mocro Maffia liquidaties, achter de aanslag zit. De verdachten ontkennen iets te maken te hebben met de zaak en een derde hoofdverdachte heeft zich beroepen op zijn zwijgrecht. De behandeling van de zaak gaat naar verwachting tien dagen in beslag nemen. De geëiste straf zal later bekend worden gemaakt.