Ridouan T. zal niet aanwezig zijn op de pro-formazitting op 6 maart in het Marengo-proces.

De advocaat van T. heeft bekendgemaakt dat haar cliënt het er niet mee eens is dat er voor hem een aparte zittingsdag is vastgesteld. Daardoor kan hij niet aanwezig zijn op dagen dat de andere verdachten in het proces voor de rechter verschijnen. Zijn advocaat Inez Weski zal de pro-formazitting wel bijwonen. Eerder maakte T. bekend juist wel aanwezig te willen zijn bij het Marengo-proces.

Het onderzoek rond Ridouan T. kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om T. die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin.

T. en Saïd R. worden verdacht van het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces. Of en zo ja wanneer dit ook al gaan gebeuren is niet bekend.