Hoogbejaarde man opgeschrikt door brutale insluipers, politie zoekt getuigen

Een hoogbejaarde man uit Oosterhout is maandag 11 september opgeschrikt door twee insluipers.

De daders vertrokken even later zonder waardevolle buit en lieten het slachtoffer weliswaar ongedeerd, maar hevig geschrokken achter.

De bewoner, die rond de 80 jaar oud is, zat op een stoel aan zijn keukentafel toen hij plotseling verrast werd door een gezette man met een getinte huidskleur. De man was tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij duwde de bewoner steeds terug in zijn stoel als hij probeerde op te staan. Vervolgens vroeg hij om geld, maar het slachtoffer had geen geld bij zich.

Niet veel later kwam er een tweede man de woning binnenlopen. Beide mannen doorzochten de woning, maar vonden niets van waarde. Ze verlieten de woning even later weer.

Na de inbraak belde het slachtoffer een familielid, die de politie alarmeerde. De hoogbejaarde man was zo geschrokken dat een ambulance werd opgeroepen. De ambulancemedewerkers hebben de bewoner in zijn woning nagekeken, maar gelukkig was er niets ernstigs met hem aan de hand.

De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak. Mensen die iets hebben gezien of gehoord, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Tips voor het voorkomen van inbraken

De politie geeft de volgende tips om inbraken te voorkomen:

  • Sluit de deur achter u als u naar buiten gaat.
  • Laat geen sleutels in het slot steken.
  • Zet de rolluiken dicht als u niet thuis bent.
  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.
  • Installeer een alarmsysteem.

Als u toch wordt beroofd, meld dit dan bij de politie.