Hooggeplaatste federale agent ontvoerd, gemarteld en geliquideerd door sicarios drugskartel

Sicarios van een drugskartel hebben een hooggeplaatste politieagent ontvoerd, gemarteld en geliquideerd omdat hij zou ‘praten’ met een rivaliserende drugskartel.

Het gaat om de 46-jarige Reyes Andrés Izquierdo Velázquez die werkzaam was bij de federale politie in Veracruz. De man is ontvoerd toen hij het verjaardagsfeestje van zijn dochter verliet. Gemaskerde mannen namen hem mee naar een onbekende locatie.

Enkele dagen later is zijn lichaam gedumpt op een snelweg tussen de plaatsen La Tinaja en Cosoleacaque. Velázquez blijkt te zijn gemarteld en is met vijf kogels door zijn hoofd geliquideerd. Bij zijn lijk werd ook een bericht van de daders aangetroffen die duidelijk willen maken waarom de hooggeplaatste agent dood is.

‘Dit is de klootzak overkomen omdat hij de plaza (=drugshandel locatie) wou weggeven aan de Jaliscas. De Plaza is van ons; de enige baas is commandant Concha. Vriendelijke groet, La Vieja Escuela’. Het gaat hier om een bericht van de Los Zetas (old school = la vieja escuela) die een comeback maken momenteel. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de moord op de federale agent.

De geliquideerde federale agent.