De allerlaatste beelden van Stephen Paddock voor hij tientallen mensen doodschiet vanuit zijn hotelkamer. © YouTube

Hotel gaat nabestaanden dodelijke schietpartij Las Vegas 735 miljoen dollar betalen

De eigenaar van hotel Mandalay Bay in Las Vegas heeft een schikking getroffen en gaat 735 miljoen dollar betalen aan de nabestaanden en slachtoffers van dodelijke schietpartij in oktober 2017.

De 64-jarige Stephen Paddock schoot vanuit zijn hotelkamer in de Mandalay Bay zeker elf minuten lang met automatische vuurwapens op bezoekers van een muziekfestival. Hij schoot zeker duizend kogels waarbij 58 doden vielen en ruim achthonderd gewonden. Toen de politie arriveerde bij de kamer van Paddock pleegde de man zelfmoord.

Het hotel kreeg na de aanslag honderden claims binnen. Volgens de nabestaanden en slachtoffer had het hotel niets gedaan om te voorkomen dat Paddock zijn vuurwapens mee naar binnen kon nemen. In zijn kamer werden uiteindelijk meer dan twintig vuurwapens en een grote hoeveelheid munitie gevonden.

Het MGM Resorts, die de Mandalay Bay bezit, zegt dat de schikking geen erkenning van aansprakelijkheid is. Het bedrijf wilde eerder de claims aanvechten maar heeft uiteindelijk besloten om een schikking te treffen.