Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tweelingbroers veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf voor doden oom met klauwhamer

De rechtbank heeft de tweelingbroers Melvin en Kelvin M. veroordeeld tot 12 jaar cel voor het doden van hun oom in 2015.

De rechtbank in Rotterdam acht bewezen dat de 29-jarige broers hun oom Stuart om het leven hebben gebracht. Daarna werd het lichaam van het slachtoffer in het water bij Rozenburg gedumpt. De tweelingbroers ontkennen de feiten en schuiven de schuld af op hun zwager. De rechtbank is hier niet in mee gegaan en acht dat scenario ongeloofwaardig.

Op 6 april 2015 verdween de 41-jarige Stuart, die vader is van drie kinderen. Twee weken later werd hij gevonden in de Nieuwe Waterweg. Toen bleek dat hij onder meer met een klauwhamer op zijn hoofd is geslagen. Justitie gaat er vanuit dat het slachtoffer in een woning aan de Schieweg in Rotterdam werd gedood.

De broers vertrokken vla na de crematie, waar ze zelf ook bij waren, naar Bolivia en Peru. In 2018 kwamen de twee terug om naar eigen zeggen hu onschuld te bewijzen. De rechter heeft beide mannen 12 jaar gevangenisstraf opgelegd. De straf is conform de eis van justitie.