Hublot Big Bang King en 28K cash in beslag genomen bij Albanezen

De Rotterdamse politie heeft bij een actie ruim 28.000 euro cash en een Hublot horloge in beslag genomen. Vier Albanezen, waarvan één deed alsof hij Grieks was, zijn aangehouden.

Agenten stelden een onderzoek in naar aanleiding van een gesprek vorige week op de Weena met drie mannen. Na het gesprek ging één van de mannen een torenflat in en de twee anderen naar een parkeergarage. De politie deed verder onderzoek waaruit bleek dat er mogelijk sprake was van spookbewoning.

Eén van de woningen die eigenlijk officieel leeg stond werd veelvuldig gebruikt. Dit bleek onder meer uit camerabeelden. Daarop werd een doorzoeking verricht en de woning onderzocht. In het pand troffen agenten drie Albanezen en een Griek aan. Verder werd er 28.285 euro en een Hublot Big Bang King (Red) ter waarde van ongeveer 15.000 euro gevonden en in beslag genomen.

De ID waarmee de zogenaamde Griek zich identificeerde bleek later vals te zijn. Ook deze man is van Albanese afkomst. Hij zit de komende twee maanden vast en wordt daarna in vreemdelingenbewaring genomen en uitgezet naar Albanië. De andere drie, twee vrouwen van 24 en 31 en een man van 39, moeten komende week verschijnen op het politiebureau. Het onderzoek wordt voortgezet.