© Pexels

Hunter Biden, zoon Amerikaanse president ‘Sleepy’ Joe, aangeklaagd voor illegale wapens

Speciaal aanklager David Weiss heeft drie aanklachten ingediend tegen Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden.

De juridische stappen zijn gericht op vermeend illegaal wapenbezit. Dit is een historische gebeurtenis, aangezien niet eerder een kind van een zittende president is aangeklaagd.

De aanklachten beschuldigen Hunter Biden ervan de wapenwet te hebben overtreden, met name door “als drugsverslaafde onrechtmatig een vuurwapen te bezitten.” Volgens de aanklager zou Hunter Biden in 2018 bij de aanschaf van een vuurwapen hebben gelogen over zijn drugsgebruik. Hij zou hebben verklaard dat hij geen drugs gebruikte, terwijl de aanklager beweert dat dit niet waar is.

Eerder leek Hunter Biden een overeenkomst te hebben gesloten met justitie om vervolging te voorkomen. Hij zou belastingontduiking hebben toegegeven om niet te worden aangeklaagd wegens overtredingen van de wapenwet. Deze overeenkomst hield echter geen stand, en daarom heeft aanklager Weiss vorige week aangekondigd dat hij de zoon van de president zal aanklagen.

Deze ontwikkeling heeft tot aanzienlijke aandacht en discussie geleid, aangezien het juridische stappen betreft tegen een familielid van de zittende president van de Verenigde Staten.