© Pixabay on Pexels.com

Huurmoordenaar blijkt na betaling van 50K een undercoveragent, opdrachtgever riskeert 20 jaar

Een Amerikaanse man is gepakt voor het inhuren van een undercoveragent die zich voordeed als huurmoordenaar.

Dr 38-jarige man uit Minnesota is gearresteerd nadat hij naar verluidt een huurmoordenaar $50.000 heeft aangeboden om een familielid te vermoorden die een affaire had met zijn vrouw. Het moordcomplot werd verijdeld toen de persoon die hij probeerde in te huren, een undercover-agent van de lokale opsporingsdiensten bleek te zijn. Dit werd bekendgemaakt in een persbericht van het Bureau of Criminal Apprehension (BCA) van Minnesota.

Robert Charles Thomas Sr. werd aangeklaagd voor een samenzwering om iemand te doden en zit vast op een borgtocht van $250.000. Thomas geloofde dat hij naast het uitschakelen van de minnaar van zijn vrouw, een “substantiële” erfenis zou krijgen als het doelwit zou sterven, zo blijkt uit de strafklacht die bij de rechtbank van Todd County is ingediend.

De zaak kwam aan het licht toen een informant de politie vertelde dat Thomas in 2021 iemand $10.000 had betaald om het familielid te vermoorden. Het onderzoek begon in maart en na een ontmoeting in een supermarkt op 6 april tussen Thomas, de informant en een undercover-agent, stemde Thomas ermee in om de huurmoordenaar $50.000 te betalen. Hij gaf details over de dagelijkse gewoonten, reisroutes en beschrijvingen van de voertuigen van het familielid en drong er bij de undercover-agent op aan om de moord tijdens het paasweekend uit te voeren.

De verdachte werd op zijn werkplek gearresteerd en bekende al snel de feiten. Hij kan tot 20 jaar gevangenisstraf krijgen als hij wordt veroordeeld. De politie van Minnesota looft de inspanningen van de informant en de undercover-agent, die het complot hebben weten te voorkomen en mogelijk een mensenleven hebben gered.