© Politie

Huurmoordenaar gezocht voor liquidatie in Amsterdam op Nationale Opsporingslijst

De politie is op zoek naar een huurmoordenaar die in Amsterdam een liquidatie heeft uitgevoerd. De verdachte is op de Nationale Opsporingslijst geplaatst.

Het gaat om de 38-jarige Caba D. die zowel de Hongaarse als de Servische nationaliteit heeft. Het blijkt dat hij op 8 juli naar Nederland is gereisd en ruim drie weken hier is gebleven voor hij op 30 juli een liquidatie pleegde in een restaurant. De politie hoopt nu met het vrijgegeven van de identiteit van de man en het uitloven van een beloning van 20.000 euro de verdachte snel op te kunnen sporen.

De verdachte blijkt nogal actief te zijn want na de liquidatie in Amsterdam zou de man twee andere liquidaties hebben uitgevoerd. In de Hongaarse hoofdstad Boedapest bracht hij, volgens de politie, een man om het leven. Op 5 januari 2019 was het opnieuw raak en werd in Belgrado, de hoofdstad van Servië, een persoon geliquideerd.

Op maandagmiddag 30 juli 2018 werd de 62-jarige Ivan Serdarusic uit Kroatië in een horecagelegenheid aan de Beethovenstraat onder vuur genomen door een schutter. Het slachtoffer werd van dichtbij door zijn hoofd geschoten en raakte zwaargewond. Met spoed is de man overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is bezweken aan zijn verwondingen en overleden.

https://www.youtube.com/watch?v=wGe9Bp36NkQ