© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Identiteit bekend van man die ‘door hoofd werd geschoten’ bij poging liquidatie in centrum Amsterdam

De identiteit van de man die zwaargewond raakte bij een schietpartij in het centrum van Amsterdam is bekend. Het slachtoffer werd door zijn hoofd geschoten bij de liquidatiepoging.

De politie meldt dat het gaat om een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het Parool schrijft dat het om een bekende Brits-Amsterdamse crimineel met de naam Allan P. gaat. Volgens de doorgaans goed ingevoerde bronnen van de krant zou hij door zijn hoofd zijn geschoten. Op straat zakte hij vervolgens in elkaar en bleef zwaargewond achter. Meer info over P. die al sinds ’79 in Nederland actief zou zijn zie bericht Het Parool.

De schutter was die dag gekleed in een donkere ‘hoodie’, oftewel trui met capuchon. Ondanks een grote zoekactie van de politie is deze man niet meer aangetroffen. De recherche heeft nu een groot onderzoek ingesteld naar de poging liquidatie/moord.

Het onderzoeksteam is onder meer op zoek naar een specifieke getuige.  Het gaat om een taxichauffeur van wie bekend is dat hij in een Mercedes taxibusje reed. Omstreeks 23.45 uur zou hij een man hebben opgepikt die overstapte vanaf een fietstaxi in zijn taxibusje op de Nieuwezijds Voorburgwal, ter hoogte van de Magna Plaza.