Politie onderzoekt melding schietpartij kraakpand Rotterdam

De Rotterdamse politie is nog druk bezig met het onderzoek naar de vermeende schietpartij in een kraakpand. Na de melding werd een verdachte in zijn bil geschoten.

Rond kwart voor twaalf ’s avonds belde de melder 112 om te vertellen dat er in het pand aan de Bergweg zou zijn geschoten. De melder gaf een signalement op van degene die dat zou hebben gedaan. Toen de politie arriveerde troffen ze buiten iemand aan die voldeed aan het signalement.

Agenten probeerden hem aan te houden maar de man sloeg op de vlucht. Daarop werd er eerst een waarschuwingsschot gelost en daarna gericht geschoten. Hierbij werd de 22-jarige verdachte in zijn bil geraakt en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Specialistische eenheden van de politie zijn daarna het enorme kraakpand binnen gegaan en hebben de aanwezigen één voor één naar buiten gebracht. In totaal zijn dertien mensen buiten gefouilleerd, waarbij niets aangetroffen werd.

Daarna is het pand doorzocht door agenten. Er zijn geen gewonden of sporen van een schietincident gevonden. Politie gaat in gesprek met de melder voor nader verhoor. Ook de aangehouden verdachte zal gehoord worden.