ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

‘Inez Weski advocaat Ridouan Taghi is aangehouden op verdenking misbruik positie’

Inez Weski de advocaat van Ridouan Taghi is aangehouden.

Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi, is gearresteerd op verdenking van het misbruiken van haar positie als advocaat. Volgens Het Parool en De Telegraaf wordt zij ervan verdacht als doorgeefluik van Taghi te hebben gefungeerd en hierbij misbruik te hebben gemaakt van haar communicatie met haar cliënt.

Het onderzoek naar Weski was al langer gaande. Uit ontsleutelde berichten die afkomstig waren van familieleden van Taghi en verstuurd via encryptietelefoonaanbieder SKY ECC, bleek dat Weski fungeerde als communicatielijn tussen Taghi en de buitenwereld. Berichten van Taghi’s zoon, waarin werd gesproken over manieren om met “hem” te communiceren en het feit dat Weski zou worden meegenomen als “ze” het vrijdag meeneemt en dat alles dan opgelost is wanneer het wordt uitgeprint, wijzen in de richting van Weski’s betrokkenheid bij het doorspelen van informatie van Taghi.

Youssef Taghi, een neef en advocaat van Ridouan Taghi, werd eerder dit jaar al schuldig bevonden aan het doorspelen van informatie van zijn oom naar diens criminele organisatie. De berichten over Weski kwamen aan het licht in het onderzoek naar Youssef Taghi.

Weski heeft tot op heden altijd ontkend als doorgeefluik te hebben gefungeerd voor Taghi. De zaak tegen haar zal nu verder worden onderzocht.