© Crime-Nieuws.nl

Tientallen vuurwapens gepakt bij invallen regio Rijnmond in onderzoek drugs- en wapenhandel

De politie heeft na maandenlang onderzoek een grote drugsvangst en vuurwapenhandel ontmanteld in Rotterdam en Ridderkerk.

Na een tip over handel in vuurwapens is het onderzoek gestart en heeft het team van de opsporing diverse woningen, loodsen en garageboxen doorzocht. In totaal zijn er meer dan honderd jerrycans met vloeistoffen, geschikt voor de productie van synthetische drugs, gevonden. Daarnaast zijn er bijna 40 vuurwapens aangetroffen, waaronder 15 automatische wapens, en zakken vol munitie. Vijf mannen zijn aangehouden en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het onderzoek startte met een tip over handel in vuurwapens via het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Tijdens het onderzoek kwam het team op informatie dat dezelfde verdachten zich ook bezighielden met drugsproductie en -handel. De hoeveelheid en type wapens bevestigen het vermoeden van grootschalige handel in vuurwapens door de verdachten. Het sectorhoofd van de Dienst Regionale Recherche geeft aan dat de hoeveelheid wapens in één onderzoek zelden gezien wordt.

Met de aanhoudingen en de zoekingen stopt het onderzoek niet. Meer dan honderd gegevensdragers en vijf auto’s zijn in beslag genomen en zullen onderzocht worden op verborgen ruimtes. De politie hoopt hiermee nieuwe schietpartijen te voorkomen.