© Instagram

Influencer Andrew Tate alias Top G en broer Tristan vrijgelaten in afwachting rechtszaak

De controversiële influencer Andrew Tate alias Top G is door de rechtbank samen met broer Tristan vrijgelaten.

Het voorarrest van de twee verdachten werd recent nog verlengd. Hiertegen zijn ze in beroep gegaan en nu is besloten om de broers vrij te laten in afwachting van hun rechtszaak. Ook twee medeverdachten mochten de gevangenis uit. Zowel de Tate broers als de andere verdachten zijn onder voorwaarden op vrije voeten en hebben huisarrest.

Andrew Tate wordt samen met broer Tristan en twee anderen, verdacht van onder meer deelname aan een criminele organisatie, mensenhandel en uitbuiting. Een eerder verzoek inzake schorsing van de voorlopige hechtenis werd al enige tijd geleden afgewezen door de rechtbank. Bij hun aanhouding is er voor miljoenen aan auto’s, horloges en andere dure spullen beslag gelegd.

Andrew Tate is een Britse kickboxer, ondernemer en influencer. Hij heeft verschillende wereldkampioenschappen gewonnen in het kickboksen en is ook bekend geworden vanwege zijn controversiële uitspraken en meningen op sociale media.

Naast zijn carrière als kickbokser heeft hij ook verschillende bedrijven opgericht en is hij betrokken geweest bij verschillende ondernemersinitiatieven. Hij heeft bijvoorbeeld een bedrijf dat cursussen en trainingen aanbiedt over zelfontwikkeling en persoonlijke groei.

Andrew Tate heeft ook een grote online aanwezigheid en heeft veel volgers op sociale media, waar hij controversiële uitspraken doet en zijn mening geeft over verschillende onderwerpen. Dit heeft hem soms in de problemen gebracht en heeft geleid tot controverse en kritiek van sommige mensen. Hij heeft ook meegedaan aan verschillende reality-tv-shows, waaronder ‘Celebrity Big Brother’ en ‘Ex on the Beach’.