Meer informatie bekend over man geliquideerd met automatisch vuurwapen in Rotterdam

E is meer informatie bekend over de identiteit van het slachtoffer van de liquidatie in Rotterdam.

Bij de meldkamer kwamen zondagavond rond 22.00 uur meldingen binnen van schoten in de omgeving van de Bergselaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld en meerdere eenheden zijn ter plaatse gegaan. Op de hoek van de Ackerdijkstraat en Bergselaan werd een zwaargewonde man aangetroffen. Het slachtoffer is ondanks reanimatie kort na de schietpartij overleden.

Na de schietpartij zijn vermoedelijk twee daders, die in het donker waren gekleed, op de vlucht geslagen. Onder de Spaansebrug bij Overschie is de mogelijke vluchtauto kort na de liquidatie in brand gestoken en uitgebrand. De politie onderzoekt nu of er een link is met de dodelijke schietpartij.

Het slachtoffer blijkt de 25-jarige Rotterdammer Ibrahim A. te zijn die bekendstaat als ‘Marokkaanse Ibo’. Het slachtoffer zou volgens bronnen net zijn teruggekeerd uit Marokko met een repatriëringsvlucht. Waarom de man werd doodgeschoten wordt momenteel onderzocht door een team van de recherche. Getuigen en mensen die meer weten over de achtergronden rond de liquidatie worden opgeroepen om zich te melden bij de politie.