ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Internationaal gezochte vermeende Mocro Maffia kopstuk Ridouan T. ‘houdt zich schuil in Dubai’

De internationaal gezochte Ridouan T. zou zich schuilhouden in Dubai.

Dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen bij justitie. T. wordt samen met Saïd R. internationaal gezocht voor onder meer het geven van de opdracht voor meerdere Mocro Maffia liquidaties en grootschalige drugshandel/smokkel. Of R. ook in Dubai verblijft is niet duidelijk.

Recent werd er nog aandacht besteed aan de zaak in Opsporing Verzocht. Na de uitzending zijn er 29 tips binnengekomen bij politie en justitie. In het programma werden verouderingsfoto’s van T. en R. getoond. Daarnaast werden vakantiegangers opgeroepen uit te kijken naar de voortvluchtige criminelen.

Het OM houdt T. en een groep rondom de verdachte verantwoordelijk voor een reeks liquidaties. Het gaat onder meer om de liquidatie van Samir Erraghib en de foute liquidatie van Hakim Changachi. Daarnaast wordt de groep verdacht van grootschalige internationale drugshandel- en smokkel.

De rechtszaak tegen de gezochte verdachten en andere medeverdachten is vorige week van start gegaan. Het meeste bewijs is afkmstig uit verklaringen van kroongetuige Nabil B. en onderschepte PGP-berichten.