pgp telefoons gekraakt, pgp gekraakt politie, pgp liquidatie diemen, pjotr liquidatie rechtszaak

‘Mocro Maffia kroongetuige had in gevangenis via Blackberry contact met gezochte Ridouan T.’

De Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. had in de gevangenis contact met de gezochte Ridouan T. en Saïd R. via een Blackberry toestel.

Dat heeft B. vandaag bekendgemaakt tijdens de eerste zittingen in het grote Marengo-proces. Op 14 januari 2017 werd de verdachte aangehouden nadat hij de politie zelf had getipt dat hij een wapen op zak had. Hij had eerder ontdekt dat de groep rond T. hem zou hebben willen vermoorden en wilde op deze manier in veiligheid komen.

Tijdens zijn detentie kreeg hij naar eigen zeggen in oktober 2017 een Blackberry via een van de verdachten. Hiermee zou hij contact hebben gehad met de gezochte Ridouan T. en Saïd R. die geruchten zouden hebben gehoord dat hij kroongetuige wilde worden. Nabil B. ontkende dit maar later werd bekend dat hij wel degelijk met justitie praat. Kort daarna, in maart 2018, werd zijn broer geliquideerd in Amsterdam. De schutter is inmiddels veroordeeld tot een celstraf. De man heeft geen namen genoemd.

Bij justitie was het niet bekend dat B. de beschikking had over een Blackberry. De kroongetuige meldde dat het op een veilige plek ligt. Het OM krijgt kans om de telefoon te onderzoeken. In het Marengo-proces staan meerdere verdachten voor de rechter in verband met een reeks Mocro Maffia liquidaties. De hoofdverdachten worden internationaal gezocht en justitie heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.