Internationale drugsbende opgerold

Elf mannen en een vrouw zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Het CargoHarc-Team van Koninklijke Marechaussee, FIOD en Douane hebben het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de drugsbende.

In totaal zijn elf mannen en een vrouw aangehouden. Een woordvoerder van de marechaussee zei: “We hebben het hier mogelijk over een zeer gevaarlijke criminele organisatie.” Vijf mensen zijn eerder deze maand aangehouden op verdenking van het plegen en voorbereiden van liquidaties.

Het onderzoek startte vorig jaar na informatie dat er drugs zouden worden ingevoerd via luchthaven Schiphol. De cocaïne werd op verschillende manieren gesmokkeld vanuit het Caribisch gebied. De drugs werden verstopt in vrachtvluchten en er werd ook gebruik gemaakt van koeriers.

Tijdens de actie van dinsdag zijn er meer dan 200 personeelsleden van de Marechaussee ingezet alsmede 25 leden van het advanced search team van defensie. Het advanced search team is gespecialiseerd in het vinden van verstopt bewijsmateriaal. Bij de invallen werd onder meer munitie aangetroffen, een hennepplantage en werd er administratie in beslag genomen. Eerder werden al wapens en cocaïne gevonden.

De arrestanten worden beschuldigd van handel in drugs, deelname aan een criminele organisatie, witwassen van crimineel geld en verboden wapenbezit. De verdachten zitten vast, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.