Deel gestolen horloges Zegwaard teruggevonden

Op 22 maart van dit jaar werd de villa van multimiljonair Wim Zegwaard overvallen. Zegwaard werd vastgebonden in de kelder van zijn villa in Rijswijk. Daardoor hadden de overvallers voldoende tijd om het huis grondig te doorzoeken en een groot geldbedrag en een collectie dure horloges mee te nemen.

Dinsdag werd in Opsporing Verzocht bekend gemaakt dat een deel van de horloges is teruggevonden bij een verkeerscontrole. De politie denkt dat degene die de horloges in zijn bezit had tijdens de verkeerscontrole, zelf niks met de zaak te maken heeft. Door deze vondst hoopt/denkt de politie dat de buit nog in Nederland is. Eerder werd gedacht dat de buit in Marokko was samen met de overvallers.

Ook is er in Opsporing Verzocht bekendgemaakt dat de daders hun vluchtauto, in de nacht van 27 op 28 maart, in brand hebben gestoken. De Volkswagen Golf zonder kentekenplaten werd in Rijswijk in brand gestoken. De brandweer was er snel bij en heeft sporen in de auto veilig kunnen stellen. De politie vermoedt dat de Volkswagen, die in januari gestolen was, de vluchtauto van de daders was. Getuigen meldden dat drie mannen die de Golf in brand hadden gezet, in een BMW zijn weggereden.

Win Zegwaard heeft een hoge beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot aanhoudingen/oplossing van de zaak. Het totaalbedrag kan oplopen tot een miljoen euro.