Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Inval arrestatieteam en acht aanhoudingen na schietincident Den Haag

De politie heeft na een schietincident in Den Haag een inval verricht met een arrestatieteam en acht personen aangehouden.

Rond 06.30 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van een getuige die meerdere knallen zou hebben gehoord op het Jan van Riebeekplein. Agenten zijn voor onderzoek ter plaatse gekomen maar troffen op die locatie in eerste instantie niets aan.

Volgens een getuige waren er, na de knallen, meerdere personen naar een woning in de Jan van Riebeekstraat gevlucht. Vlak bij de portiek troffen agenten hier wel kogelhulzen aan, waarna de woning in de gaten werd gehouden tot de komst van meer politieagenten.

Kort daarna kwamen twee vrouwen uit de portiek bij de woning en werden op straat aangehouden. Een arrestatieteam heeft vervolgens een inval en doorzoeking verricht in de woning. Daar werden zes personen aangetroffen en aangehouden.

Het gaat om vier mannen en vier vrouwen in de leeftijd tussen de 18 en 30 jaar oud afkomstig uit Gouda, Vlaardingen, Rotterdam, Den Haag en Voorburg. Er zijn drie auto’s in beslag genomen door de politie voor onderzoek.