© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Zes aanhoudingen na vecht- en schietpartij op straat in Tilburg

De politie in Tilburg heeft na een melding van een vechtpartij waarbij ook geschoten zou zijn met een vuurwapen, zes personen aangehouden.

Rond 22.00 uur vrijdagavond kwam er een melding binnen van een vechtpartij bij een tankstation aan de Ringbaan-West. Agenten zijn met spoed naar de locatie gegaan maar troffen niemand aan. Enkele getuigen dirigeerden de agenten naar de Thorbeckestraat waar de betrokkenen zich zouden bevinden.

Van alle kanten kwamen politie-eenheden aangesneld en werden zes mannen aangehouden voor openlijk geweldpleging en bezit of gebruik van een wapen. In verband met mogelijke gevaar en wapenbezit hadden de agenten hun vuurwapen getrokken bij de aanhouding van de verdachten.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat er een vechtpartij was uitgebroken tussen twee groepen. Toen bleek dat de politie was gebeld sloeg één groep op de vlucht waarop de aangevers de andere achtervolgden. In de Thorbeckestraat gingen enkele mannen een woning binnen.

Op een gegeven moment, juist toen een getuige de politie aan de lijn had, werd er geschoten. Er raakte niemand gewond. Later zijn er in ieder geval drie hulzen gevonden. De politie kwam massaal ter plaatse en heeft de straat afgezet en zes aanhoudingen verricht. Het gaat om mannen in de leeftijd tussen 24 en 45 jaar uit Den Helder, Den Haag en Tilburg.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan onder andere met een speciale speurhond. Ook de woning waar enkele verdachten binnen zaten is doorzocht en daar zijn twee wapens aangetroffen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de vecht- en schietpartij.