Inval arrestatieteam bij wereldkampioen Fortnite na valse ‘swatting’ melding

De politie heeft na een valse melding een inval gedaan bij de 16-jarige wereldkampioen Fortnite terwijl hij aan het spelen was op een livestream.

De inval bij de 16-jarige Kyle ‘Bugha’ Giersdorf vond plaats terwijl de tiener Fortnite aan het streamen was op Twitch. Terwijl de tiener druk bezig was in het spel werd hij door zijn vader naar beneden geroepen. Die vertelde hem dat er gewapende politieagenten voor de deur stonden.

Giersdorf kwam na ongeveer tien minuten weer terug op de stream en vertelde dat er gewapende agenten voor zijn deur stonden. Het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om ‘swatting’. Dat is een methode in de gamingwereld om anderen te pesten. Bij swatting wordt het adres van een gamer bij de politie gemeld als locatie van bijvoorbeeld een gijzeling, waarna de politie in actie komt.

In meerdere gevallen is de politie daadwerkelijk uitgerukt na een zogenaamde swatting melding. Eerder dit jaar kreeg een Amerikaan een langdurige gevangenisstraf van 26 jaar, nadat de politie door zijn valse swatting-melding bij een inval een man heeft doodgeschoten.