Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Meerdere grote partijen blokken cocaïne onderschept en aanhoudingen in regio Rotterdam

In Rotterdam zijn meerdere grote partijen blokken cocaïne onderschept en aanhoudingen verricht na invallen met een arrestatieteam.

Op de Maasvlakte werd afgelopen vrijdag tijdens een controle een grote partij cocaïne aangetroffen. Het bleek te gaan om 500 kilogram. De drugs zaten verstopt tussen vruchtenconcentraat in een container die op een opslagterrein op de Maasvlakte stond.

Enkele dagen daarna, werd op zondag, opnieuw een partij cocaïne onderschept. In een container met fruit werd 750 kilo coke gevonden. De politie nam de partij in beslag en heeft een onderzoek ingesteld. Dit leidde naar een pand in Rotterdam.

Op maandagmiddag hebben leden van een arrestatieteam een inval verricht in een bedrijfspand aan de Oranjelaan in Rozenburg. Binnen in het pand zijn vijf mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de drugssmokkel.

De politie, douane en het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam hebben de zaken in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd. Het ondezoeksteam gaat ervan uit dat de partijen cocaïne los van elkaar staan en geïmporteerd zijn door verschillende groepen/personen.