Inval arrestatieteam en drugshond in café in onderzoek naar ‘openlijk’ drugshandel

De politie heeft een inval verricht in een café in Arnhem naar aanleiding van een onderzoek naar drugshandel.

Agenten stelden een onderzoek in en in de nacht van zaterdag op zondag werd het café aan de Varkensstraat doorzocht door de politie. Uit onderzoek bleek eerder dat er mogelijk openlijk drugs gebruikt en verkocht zouden worden. Daarop werd besloten om het pand en de aanwezige klanten te controleren.

In totaal zijn er drie verdachten aangehouden. Een 26-jarige man uit Doesburg werd aangehouden omdat hij in het bezit was van meerdere wikkels cocaïne. Daarnaast werd een 31-jarige man uit Arnhem aangehouden voor drugshandel. Een 41-jarige man uit Arnhem is aangehouden op verdenking van het gelegenheid geven tot dealen. Bij de actie werden onder meer een arrestatieteam en een drugshond ingezet.

In het café zelf zijn tijdens de doorzoeking, op de grond en achter de bar, ook nog wikkels cocaïne, XTC pillen, diverse lege wikkels en een mes aangetroffen. Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek naar drugsbezit en mogelijke drugshandel wordt voortgezet. De burgemeester heeft het pand gesloten.