Cel geëist voor handel in namaak kleding, schoenen en accessoires van o.a. Gucci, Prada en Hermes

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf geëist tegen een man die verdacht wordt van grootschalige handel in merkvervalste producten zoals kleding, schoenen en accessoires.

Naar aanleiding van een aangifte door React, een organisatie die wereldwijd optreedt namens merkhouders, kwam de zaak aan het rollen. In de zomer van 2017 kwam de politie in actie en heeft doorzoekingen verricht.. Hierbij werden duizenden stuks vervalste kleding aangetroffen in loodsen in Rotterdam. Het ging onder meer om t-shirts, schoenen, tassen, riemen en bodywarmers van merken zoals Adidas, Gucci, Hermes, Philipp Plein en Prada.

Nader onderzoek wees uit dat het om een handelsvoorraad merkvervalste goederen ging. Ook werd een Mercedes aangetroffen en in beslag genomen die de verdachte volgens het OM zou hebben gekocht met geld dat hij had verdiend met de handel in merkvervalste goederen. Tegen de man is nu een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan twee voorwaardelijk, geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.