Inval arrestatieteam in shishalounge Rotterdam na tip over drugsdeal

De politie in Rotterdam heeft een inval gedaan in een shishalounge aan de Nieuwe Binnenweg nadat er een anonieme tip was binnengekomen dat er een drugsdeal plaats zou vinden.

Naar aanleiding van de melding stelde de politie een onderzoek in naar de uitgaansgelegenheid en bezoekers. Toen een man het pand verliet en vertrok met een auto werd hij gevolgd en op de Brielselaan aangehouden. Bij hem kon niets onrechtmatigs worden ontdekt en hij mocht weer gaan.

Een arrestatieteam van de politie deed een inval in de shishalounge en controleerden alle aanwezigen. Daarbij werd een zakje met, vermoedelijk, heroïne gevonden. De eigenaar van de shishalounge, een 33-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Een 23-jarige man bleek ongewenst vreemdeling en is ook aangehouden.

In de broekzak van een 44-jarige bezoeker uit Rotterdam vonden agenten een pak bankbiljetten met een waarde van bijna 1900 euro. Hij had daar geen logische verklaring voor. Het geld is op verdenking van witwassen in beslag genomen. De recherche doet nader onderzoek.