De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Inval en aanhouding wapenhandelaar Jan B. uit Hulten bij groot onderzoek recherche

De politie heeft wapenhandelaar Jan B. uit Hulten aangehouden en is bezig met een onderzoek op zijn terrein.

Volgens de politie hebben aanwijzingen ertoe geleid vanochtend rond 4.45 uur B, aan te houden met een arrestatieteam. Direct na de aanhouding is een groot onderzoek gestart. Hierbij zijn verschillende diensten van de politie betrokken. Zo zijn er naast een groot aantal rechercheurs ook politiehonden en speciale zoekteams aanwezig.

Het onderzoek vindt plaats op en rondom het perceel waarop de man verbleef. Naar waarschijnlijkheid duurt het onderzoek de gehele dag. De Hultenaar zit vast en wordt momenteel door de recherche gehoord.

Jan B. is een bekende uit het criminele milieu. In maart 2017 werd hij veroordeeld tot vijf jaar en zeven gevangenisstraf voor wapenhandel. De vuurwapens die onder meer gebruikt werden bij de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zouden van B. afkomstig zijn.

In september vorig jaar werd B. nog vrijgesproken van het wegmaken van het lichaam van Freddy Janssen. Het voormalige lid van No Surrender zou in bijzijn van B. zelfmoord hebben gepleegd toen ze vuurwapens aan het testen waren. In eerste instantie werd hij schuldig bevonden aan het in stukken snijden en wegmaken van het lijk, maar in hoger beroep is B. alsnog vrijgesproken.