McDonald's pil © crime-nieuws.nl

Man die drugskoeriers vanuit Amsterdam en Marokko aanstuurde veroordeeld tot celstraf

De Amsterdamse rechtbank heeft een man die meerdere drugskoeriers aanstuurde vanuit Marokko en Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf.

De 20-jarige man zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) tussen april 2018 en november 2019 in cocaïne, xtc en MDMA hebben gehandeld. De verdachte werd op 2 september 2018 samen met een aantal andere mannen aangehouden voor wapenbezit. In een tas werd een automatisch vuurwapen aangetroffen die gelinkt kon worden aan een schietpartij in Amsterdam.

Na verder onderzoek bleek volgens de officier van justitie dat de man zonder vaste woon- of verblijfplaats vermoedelijk aan het hoofd stond van een groep drugskoeriers. Vanuit Nederland en Marokko werden de koeriers aangestuurd. Uiteindelijk kwam de politie in actie en heeft de verdachte aangehouden.

De rechtbank heeft de man nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 maanden, waarvan 18 voorwaardelijk. Daarnaast is hij veroordeeld voor het witwassen van ruim 16.000 euro. Bij het bepalen van de straf is rekening gehouden met de jonge leeftijd van de man. Het is niet bekend of justitie en/of de verdachte nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.