Inval in Barby’s Bar na meerdere meldingen omtrent drugshandel

Vrijdag 17 mei heeft de politie een inval gedaan in ‘Barby’s Bar’ in Scheveningen. Dit is het bekende café van de iets minder bekende realityster Barbie van Oh Oh Cherso en haar man Michael. De politie meldt dat een 32-jarige Hagenaar is aangehouden op verdenking van het aanschaffen van een automatisch vuurwapen. Tevens wordt hij verdacht van de handel in verdovende middelen.

Vrijdagavond hield de politie een controle in het café aan de Keizerstraat nadat er meerdere anonieme meldingen waren binnengekomen over mogelijke drugshandel in ‘Barby’s Bar’. Nadat de politie wat vooronderzoek had verricht werd besloten om de controle tegelijkertijd te houden met de aanhouding van de verdachte. Rond 23.00 uur viel de politie het café binnen en controleerden alle aanwezige gasten op het bezit van wapens en/of drugs. Daarbij werd zelfs een politiehond ingezet.

Bij ‘Barby’s Bar’ zijn vier personen aangehouden. Eén vrouw moest met de politie mee nadat ze enkele aanwezige agenten had beledigd. Drie mannen moesten mee nadat er drugs werd gevonden bij fouillering. Het gaat om zowel soft als harddrugs.

De 32-jarige Hagenaar, zéér waarschijnlijk Michael de echtgenoot van Barbie, is aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld.

Bron: Politie