Vrijdag 17 mei heeft het Openbaar Ministerie (OM) tot 6,5 jaar celstraf geëist tegen drie verdachten voor de smokkel van een partij cocaïne. Op 18 december 2011 werd de partij drugs onderschept op Schiphol. In totaal gaat het om ruim 65 kilo coke.

Twee verdachten zouden de lading kom afhalen van luchthaven Schiphol. De derde verdachte was werkzaam bij het bedrijf dat de lading afhandelde en zou de deur van de loods openen waar de partij drugs stond. Echter collega’s van de afhandeling hadden de coke toen al ontdekt.

Bij doorzoeking van de woning van één van de verdachten werd ook nog een aanzienlijke geldbedrag aan contanten aangetroffen. Daar werd ruim € 440.000 cash gevonden. Deze verdachte, een 38-jarige Amsterdammer, wordt tevens verdacht van witwassen. Tegen hem is ruim 6,5 jaar celstraf geëist.

Bij doorzoeking van de woning van de 52-jarige afhaler uit Badhoevedorp werden ruim 6,5 kilo wiet en een wapen plus munitie aangetroffen. Tegen hem is 5 jaar celstraf geëist.

Een 38-jarige Amsterdammer, medewerker van het afhandelingsbedrijf, hoorde 5 jaar tegen zich eisen. De officier van justitie neemt hem kwalijk dat hij zijn baan op Schiphol heeft gebruikt om een strafbaar feit te plegen.

Naar verwachting doet de rechtbank uitspraak over twee weken.

Bron: OM