Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Inval in café Helmond na informatie over mogelijke drugshandel

De politie heeft na informatie over mogelijke drugshandel een inval gedaan in een café in Helmond.

In het onderzoek kwam volgens de politie regelmatig de naam van de horecagelegenheid naar voren. Deze zou een rol spelen in de handel van drugs in de Helmondse binnenstad en er zou gedeald worden. Na uitgebreid onderzoek van de politie naar deze informatie werd uiteindelijk besloten tot de inval van dinsdagavond.

Na de inval werden de klanten die in de horecagelegenheid aanwezig waren gecontroleerd en het pand werd doorzocht. Er werd een (kleinere) handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Eén van de klanten bleek de status van ongewenst vreemdeling te hebben en is aangehouden. Hij had een groot geldbedrag op zak. Dit is in beslag genomen en de man is in verzekering gesteld in afwachting van de verder procedure.

Ook werden tijdens de actie enkele bestuurlijk knelpunten ontdekt. Zo is er het vermoeden dat sommige activiteiten in de onderneming in strijd zijn met het bestemmingsplan. Ook werd vast gesteld dat er sprake was van adresfraude: op het adres stond een persoon ingeschreven die er feitelijk niet verbleef. Naar beide overtredingen doet de gemeente verder onderzoek.