© Politie

Inval met explosieven bij hoofdverdachte verijdelde helikopter ontsnapping uit bajes

Een arrestatieteam heeft vanochtend een inval met explosieven gedaan in een woning in Amsterdam. Bij de actie is de vermeende hoofdverdachte van de ‘helikopterzaak’ waarbij geprobeerd werd om een crimineel te bevrijden uit de gevangenis.

De aangehouden verdachte is een 22-jarige Amsterdammer. Zijn identiteit was al langer bekend bij de politie maar de man was ondergedoken. Een arrestatieteam viel vanochtend een woning in de Staatsliedenbuurt van een familielid van de verdachte binnen en troffen hem daar aan. De man is aangehouden en zit vast.

Op 11 oktober 2017 probeerde een groep Amsterdammers de crimineel Benaouf A. te bevrijden uit de gevangenis van Roermond. Het plan was om een helikopter te kapen en A. te bevrijden uit de gevangenis. Dit mislukte aangezien de politie van begin tot eind op de hoogte was van de plannen.

Meerdere personen zitten nu vast in deze zaak. Eén van de opgepakte mannen is een piloot uit Colombia. Hij zou zijn gerekruteerd om de gekaapte helikopter voor 100.000 euro naar een veilige plek te vliegen. Het onderzoek naar de mislukte ontsnapping is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.