De politie in Amsterdam heeft woensdagavond een inval gedaan in een illegale casino waar op dat moment een dertigtal bezoekers bezig waren met een pokertoernooi. Er zijn aanhoudingen verricht.

Agenten vielen rond 23.00 uur een pand binnen aan Tijnmuiden omdat er al enige tijd sterke aanwijzingen waren voor illegale kansspelen en pokertoernoeien. Daarnaast waren er signalen binnengekomen dat er mogelijke harddrugs en wapens aanwezig zouden zijn in het pand.

Een man en vrouw zijn bij de inval aangehouden omdat ze gezien worden als organisatoren. een derde verdachte, een man, is in het onderzoek aangemerkt als facilitator omdat hij het pand ter beschikking stelde.

Ten tijde van de inval was er een pokertoernooi gaande. Alle bezoekers, een stuk of dertig, zijn gecontroleerd. De politie nam enkele duizenden euro’s aan contanten in beslag. In een van de ruimten werd een kleine hoeveelheid vermoedelijke harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

De twee verdachten zitten nog vast. Het onderzoeksteam richt zich behalve op het houden illegale kansspelen ook op witwassen van crimineel verkregen vermogen. Er wordt een rapportage van alle onregelmatigheden doorgestuurd naar de gemeente voor bestuurlijke maatregelen.