© Politie

Invallen arrestatieteam voor smokkel vloeibare cocaïne tussen levende vissen via Schiphol

De politie in Amsterdam heeft na een observatie in een lopend onderzoek een inval verricht en vloeibare cocaïne aangetroffen in een lading levende vissen.

Agenten waren druk bezig met een observatie in een lopend onderzoek toen gezien werd dat een aantal verdachten bij het dierenvervoer op luchthaven Schiphol tientallen dozen aan het inladen waren. De busjes reden vervolgens richting een opslagplaats in Amsterdam waar alles weer werd uitgeladen.

Een arrestatieteam greep in en heeft vervolgens een inval verricht. In het pand werden meerdere personen aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Alkmaar en een 61-jarige vrouw, 60-jarige man en 43-jarige man uit Beverwijk. Later die avond wordt ook een 46-jarige man uit Diemen aangehouden.

Bij verder onderzoek werden in de dozen zakken gevuld met water en levende vissen aangetroffen. Onderin de zakken met levende vissen zaten gesealde compartimenten met een vloeistof. Dat bleek later na onderzoek vloeibare cocaïne te zijn.

Naar aanleiding van de vondst heeft de politie een vervolgonderzoek verricht waarbij meerdere woningen zijn doorzocht in Alkmaar, Beverwijk en Diemen waar onder andere verdovende middelen, versnijdingsmiddelen, een vuurwapen en mobiele telefoons zijn aangetroffen.

Er zijn daarbij meerdere verdachten op verschillende plaatsen in het land aangehouden. De aangetroffen goederen zijn door de politie in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.