Invallen en aanhoudingen in onderzoek naar georganiseerde handel in harddrugs

De politie heeft in een onderzoek naar georganiseerde drugshandel invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden.

Het onderzoek werd twee maanden geleden gestart op basis van binnengekomen informatie en eigen waarneming. Daaruit kwam een beeld naar voren van een groep mensen die in verschillende rollen samenwerkten bij de handel in harddrugs. De verdachten leverden drugs op bestelling. Een 36-jarige man uit Nieuwegein is volgens de politie de hoofdverdachte.

Agenten politie viel binnen in panden in de plaatsen Benschop, Haaften, Houten, Nieuwegein en Utrecht. De aangehouden personen zijn in de leeftijd van 27 tot en met 36 jaar. In diverse woningen werden huiszoekingen gedaan. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Bij de doorzoekingen werden honderden pillen en honderden ponypacks met inhoud in beslag genomen. Verder zijn een handelshoeveelheid softdrugs in beslag genomen evenals telefoons, computers, contant geld en vijf auto’s. De precieze hoeveelheid aan in beslag genomen (vermoedelijke) drugs moet nog worden vastgesteld, maar het gaat om meer dan een gebruikershoeveelheid.