VIDEO: Nederlanders gepakt voor smokkel cocaïne op ingenieuze wijze verwerkt in dozen met fruit

In verband met de smokkel van cocaïne op ingenieuze wijze zijn in Nederland, Spanje, Bulgarije en Colombia aanhoudingen verricht.

De Spaanse politie heeft donderdag bekendgemaakt 18 personen te hebben aangehouden. Eén van de verdachten blijkt een voormalige profvoetballer. Het gaat om Edwin Congo die speelde bij Real Madrid CF als spits. In Nederland zijn drie personen aangehouden en een partij drugs is hierbij in beslag genomen. In Spanje zijn negen personen opgepakt waaronder het brein van de operatie in Bulgarije vier personen en in Colombia zijn twee verdachten opgepakt.

Het onderzoek werd enige tijd geleden gestart door de Spaanse politie, Amerikaanse DEA en andere autoriteiten waaronder Nederland. De drugs werden op ingenieuze wijze gesmokkeld. Cocaïne werd verwerkt in kartonnen dozen met fruit. In de randen van de dozen zat in totaal rond de 100 gram. Duizenden dozen zijn op deze wijze verwerkt met cocaïne. Bij de acties troffen agenten rond de 1000 kilo drugs aan. De verdachten zitten vast en het onderzoek naar de grootschalige drugssmokkel wordt voorgezet.