Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Invallen en aanhoudingen in onderzoek naar handel en kweken van wiet

De politie in Gouda heeft invallen verricht en verdachten opgepakt in een onderzoek naar het kweken van en handel in wiet.

Het onderzoek naar de productie en handel in wiet startte naar aanleiding van de vondst van meerdere wietplanten op de Tiendweg in Haastrecht. In het uitgebreide onderzoek hielden agenten vervolgens een 49-jarige man uit Gouda in een woning aan de Heemskerkstraat aan.

Bij doorzoeking in een bijbehorende garage trof de politie meerdere kweekmaterialen voor wiet aan en 300 gram wiet aan. Deze zijn samen met enkele luxe goederen en een voertuig in beslag genomen. De 49-jarige verdachte zit nog vast en wordt dinsdag 1 september voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Op de Bernadottelaan in Gouda troffen agenten in hetzelfde onderzoek een wietkwekerij (circa 200 planten) aan in een woning. Een 26-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Gouda zijn hierbij aangehouden. De wietplanten en kweekmaterialen zijn vernietigd. Daarnaast zijn ook uit deze woning enkele aangetroffen luxe goederen in beslag genomen. Inmiddels zijn de twee verdachten weer heengezonden.

In het kader van het onderzoek deed de politie ook een doorzoeking in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Bij deze doorzoeking werd een vuurwapen aangetroffen. Het onderzoek naar het kweken van wiet en handel in wiet is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.