© Crime-Nieuws.nl

Invallen en aanhoudingen voor smokkel ruim 1400 kilo cocaïne via haven Antwerpen

De politie heeft verdachten aangehouden in verband met de smokkel van ruim 1400 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen.

Douaniers troffen op 28 juni 2022 twee partijen cocaïne van 358 kilo en 1050 kilo aan. Een 34-jarige havenarbeider uit Deurne bleek de straddlecarrier onrechtmatig te hebben verplaatst. Uit een verder onderzoek van de Federaal Gerechtelijke Politie (FGP) kwamen nog twee andere verdachten in beeld. Het gaat om een 28-jarige man uit Willebroek en een 30-jarige man uit Boechout. De twee zouden hebben meegeholpen om de klus te klaren. Aan de hand van de analyse van de camerabeelden zouden de verdachten ook nog geprobeerd hebben om andere containers te verplaatsen. Ook in deze containers werd later nog cocaïne aangetroffen.

Vorige week maandag zijn in verband met het onderzoek invallen verricht in Boechout, Deurne en Willebroek en op Kaai 1742. Hierbij werden de drie mannen gearresteerd. De verdachten zitten vast en worden verhoord. Het onderzoek naar de grootschalige drugssmokkel wordt voortgezet.