Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Militairen aangehouden door marechaussee in onderzoek naar drugshandel in privétijd

Negen militairen en één voormalige militair zijn door de marechaussee aangehouden in verband met een onderzoek naar drugshandel.

De zaak kwam aan het rollen nadat eerder dit jaar een militair op een festival betrapt werd bij het gebruik van drugs. Zijn telefoon werd vervolgens uitgelezen en hierbij kwamen meerdere militaire verdachten in beeld. Eén van de verdachten is inmiddels volgens een woordvoerder niet meer in dienst bij Defensie.

De strafbare feiten hebben plaatsgevonden in de privétijd van de militairen. Zij zijn aangehouden op kazernes in Doorn, Amersfoort, Hilversum, Oirschot en Schaarsbergen. Hier zijn ook de legeringskamers en voertuigen van de verdachten onderzocht. Hierbij werd een drugshond van de douane ingezet.

Ook werd er een militair tijdens oefening in Duitsland aangehouden. De voormalig militair is op zijn huisadres aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.