Invallen en doorzoekingen bij wethouders in Den Haag in onderzoek naar corruptie

De recherche is momenteel bezig met invallen en doorzoekingen in een onderzoek naar mogelijke corruptie door wethouders in Den Haag.

De verdachten zijn wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui. De twee mannen zitten in de partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Het onderzoek onder leiding van officieren van justitie van het Landelijk Parket richt zich op ambtelijke corruptie, omkoping en schending van ambtsgeheim.

Ook de woningen van de wethouders en de woonadressen van drie Haagse ondernemers die worden verdacht van omkoping worden doorzocht. De doorzoekingen staan onder leiding van een rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam. Bij de actie zijn tientallen rechercheurs en twee officieren van justitie betrokken.

De wethouder van Economie, Sport en Buitenruimte en 1e locoburgemeester en de wethouder van Financiën, Integratie en Stadsdelen worden verdacht van onder meer het tegen betaling regelen van vergunningen.

Een van de verdachte ondernemers staat op de kandidatenlijst van de Groep De Mos. Hij zou deze partij financieel hebben gesteund in ruil voor gunsten, waaronder vertrouwelijke informatie uit het stadsbestuur. Ook een raadslid van de Groep De Mos wordt verdacht van betrokkenheid bij ambtelijke corruptie.