Teodoro Nguema Obiang aan het genieten op één van zijn luxe jachten. © Instagram

‘Supercars’ in beslag genomen bij zoon Afrikaanse dictator geveild voor 25 miljoen euro

De autoverzameling van de zoon van de dictator van Equatoriaal Guinea is geveild voor ruim 25 miljoen euro. Het gaat om auto’s die in beslag werden genomen in verband met een onderzoek naar corruptie.

De Zwitserse autoriteiten hebben in 2016 beslag gelegd op 25 ‘supercars’ van Teodoro Nguema Obiang. Na een juridische strijd zijn de auto’s afgelopen zondag geveild en verkocht. Het gaat om wagens van de merken zoals Aston Martin, Ferrari en Lamborghini, maar ook luxe cabrio’s en limousines van bijvoorbeeld Mercedes-Maybach en Bentley. De meeste wagens zijn gloednieuw en hebben minder dan 1000 kilometer op de teller staan.

Eén van de auto’s is een Lamborghini Veneno Roadster, die voor bijna 8 miljoen euro werd verkocht. Van die auto zouden er wereldwijd maar negen exemplaren zijn gebouwd. In andere landen zijn ook nog goederen en panden in beslag genomen van de ‘dictatorszoon’. Het gaat daarbij onder meer om een strandhuis in Malibu, een privéjet en een racewagen met een gezamenlijke waarde van rond de 65 miljoen euro.

De verdachte, Teodoro Nguema Obiang, slaapt er in ieder geval niet minder om want de steenrijke vice-president deelt regelmatig foto’s en video’s van zijn zeer luxe levensstijl. Zie hieronder wat voorbeelden.

Dit bericht bekijken op Instagram

PART1 #yachtlife #exumas #bahamas#itsbetterinthebahamas

Een bericht gedeeld door Teodoro Nguema (@teddynguema) op