UPDATE: Invallen in Den Bosch in onderzoek witwassen drugsgeld bij autoverhuurbedrijf

De politie is in samenwerking met de Belastingdienst momenteel bezig met een actie die gericht is op een autoverhuurbedrijf in Den Bosch. Het gaat om een onderzoek naar witwassen van geld dat verdiend is met wiet en synthetische drugs.

Het onderzoek werd gestart nadat bij de belastingdienst signalen binnenkwamen dat het betreffende bedrijf mogelijk betrokken is bij het witwassen van geld dat verdiend is met de teelt en handel in wiet en de productie en handel in synthetische drugs.

Uiteindelijk is de politie vanochtend op meerdere locaties binnengevallen voor een doorzoeking. Er wordt onder meer uitgebreid onderzoek gedaan bij het bedrijf aan de Uilenwaard in Den Bosch. Verder worden ook woningen doorzocht van personen die gelinkt kunnen worden aan het autoverhuurbedrijf.

Uit onderzoek van de Belastingdienst is gebleken dat de administratie van het bedrijf niet op orde is. De Belastingdienst is vandaag aanwezig om openstaande belastingschulden te innen. Op verschillende locaties worden roerende zaken, waaronder (personen)auto’s in beslag genomen. Later worden de resultaten van de invallen en doorzoekingen bekendgemaakt.

UPDATE:
De politie en belastingdienst hebben bij de actie beslag gelegd op tientallen auto’s van merken zoals Porsche, BMW en Mercedes. Daarnaast is voor 20.000 euro aan contanten aangetroffen.