Schutter Las Vegas was multimiljonair die regelmatig grote geldbedragen vergokte

De 64-jarige Stephen Paddock die in Las Vegas een bloedbad aanrichtte, was een multimiljonair die regelmatig grote geldbedragen vergokte. De autoriteiten tuisten nog in het duister inzake zijn motieven.

In de afgelopen drie jaar registreerde de Amerikaanse autoriteiten 200 meldingen van hoge bedragen die Stephen Paddock zou hebben opgenomen om mee te gokken. Het is standaard dat transacties boven de 10.000 dollar worden geregistreerd. Er zijn echter geen aanwijzingen dat Paddock door al het gokken onder druk kwam en daardoor overging tot de dodelijkste schietpartij ooit in de VS.

De schutter heeft zijn miljoenen verdiend met een paar bedrijven en vastgoed die hij samen met zijn broer runde. Recent stuurde hij nog een bedrag van 100.000 dollar naar zijn vriendin in de Filipijnen. De vrouw, Marilou Danley, is vandaag gearriveerd in de VS en zal worden verhoord door de autoriteiten.

Vanuit het Mandalay Bay Hotel in Las Vegas schoot de 64-jarige Stephen Paddock afgelopen maandag 59 personen dood. Hij nam ze onder vuur vanuit zijn kamer op de 32ste verdieping. De schutter had daar tientallen vuurwapens liggen waarmee hij lukraak op bezoekers van een country-festival schoot. Naast alle doden zijn er ook honderden gewonden, in totaal rond de 500. IS heeft de schietpartij geclaimd maar dat is onzin meldt het onderzoeksteam.