© crime-nieuws.nl

Invallen in groot onderzoek naar drugs, witwassen en illegale gokpraktijken vanuit garagebedrijf

De politie heeft invallen verricht in een groot onderzoek naar drugs, witwassen en illegale gokpraktijken. Hierbij werd onder meer een garagebedrijf doorzocht.

Het onderzoek werd gestart na anonieme meldingen van overlast en nachtelijke bezoeken bij een autobedrijf aan de Postweg in Soesterberg. Verder waren volgens een woordvoerder van de politie onder andere de beperkte bedrijvigheid bij het pand, de twijfel over levensvatbaarheid van het bedrijf in combinatie met de luxe levensstijl van hoofdverdachten, de opvallende hoeveelheid beveiligingscamera’s bij het pand en het huis van een van de eigenaren, de beperkte reclame uitingen bij het pand en activiteit op website en/of social media, belangrijke signalen dat iets niet klopte. Ook meldingen dat eigenaren van het autobedrijf betrokken zou zijn bij drugshandel, was reden voor de start van het onderzoek. Al snel kwam daar ook nog het vermoeden van illegale gokpraktijken in het garagebedrijf bij.

Op woensdagavond viel de politie rond 21.30 uur binnen bij het autobedrijf. Er waren twaalf personen aanwezig, waaronder de hoofdverdachten. De twee mannen uit Zeist van 29 en 57 jaar worden verdacht van drugshandel, witwassen van crimineel vermogen en het organiseren en faciliteren van illegale gokbijeenkomsten. In het autobedrijf werd een pokertafel met toebehoren aangetroffen.

Agenten vielen op woensdag en donderdag binnen in huizen en bedrijfspanden in Soesterberg, Zeist, Vinkeveen en Rotterdam. genomen. Bij de invallen werden diverse goederen in beslag genomen zoals drugs, contant geld, vuurwapens en dertien auto’s. In de panden werd ook administratie aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.