Invallen internetcafés naar aanleiding van illegaal gokken

In een internetcafé aan de Paul Krugerlaan en in eenzelfde café aan de Vaillantlaan in Den Haag hield de politie woensdag 13 maart in totaal vier mannen uit Den Haag van 25 t/m 37 jaar oud aan. Drie van de vier worden verdacht van het mogelijk maken van illegaal gokken. De vierde verdachte werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

De politie had meerdere aanwijzingen dat in de twee cafés illegaal gegokt zou worden. Onderzoek en vele observaties bevestigden dit beeld en vormden voldoende aanleiding om een doorzoeking te doen in beide panden. Samen met de Belastingdienst, de Nederlandse Kansspelautoriteit, Verispect en de Forensische Opsporing stapte de politie woensdagavond de panden binnen en werd de situatie zogenaamd ‘direct bevroren’. Dat betekent dat niemand meer het pand in of uit mag.

De politie controleerde alle aanwezigen gasten. In het pand aan de Paul Krugerlaan hield de politie de 25-jarige eigenaar aan. In het andere café werd naast de 28-jarige eigenaar ook een 25-jarige bezoeker aangehouden. Alle drie werden meegenomen wegens mogelijke betrokkenheid bij illegaal gokken op sportwedstrijden. Een 37-jarige Hagenaar werd ook meegenomen omdat hij zich niet kon legitimeren.

Bij doorzoeking van de panden zette de politie een zogenaamde geldhond in. Die vond in een verborgen afgesloten la ruim € 9.000 contant geld. In totaal nam de politie ruim € 10.000 aan contant geld in beslag. Tevens werd beslag gelegd op computers, ticketprinters en een grote hoeveelheid gokbriefjes.

Bron: Politie