Ruim 40 kilo wiet in beslag genomen na melding vuurwapenbezit

In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 maart hebben agenten twee wietplantages aangetroffen en ontmanteld in Brielle en Rotterdam. De wietplantages bevonden zich in panden in de Carnisselaan in Rotterdam en de Reede in Brielle. Daarbij zijn vier aanhoudingen verricht.

Naar aanleiding van een melding van een man met een vuurwapen gingen enkele agenten naar het pand in de Carnisselaan. Agenten zetten de omgeving af en hielden vier personen die in het pand waren aan. Binnen in het pand stuitten agenten op een wietplantage die buiten werking was. Hoewel er geen planten stonden, lag er wel een aanzienlijke hoeveelheid wiet toppen. In totaal gaat het om ruim 40 kilo wiet. Er werd overigens geen vuurwapen aangetroffen. Vier aanwezige personen, een 31-jarige Rotterdammer en drie personen uit Dordrecht van 22, 26, en 40 jaar oud, zitten vast en worden nader verhoord.

In Brielle stelde de politie wederom een onderzoek in naar aanleiding van een melding. Een getuige zou hebben gezien dat er een man met een bivakmuts over de galerij van een flat op de Reede liep. Toegesnelde agenten troffen op de galerij een geforceerde deur aan. Bij doorzoeking van het pand werd een in werking zijnde wietplantage ontdekt. De verdachte man met bivakmuts werd niet aangetroffen.

Bron: Politie