© Instagram

Invallen in onderzoek grootste en meest professionele crystal meth drugslab ooit in Nederland

De politie heeft met honderd agenten invallen verricht in het onderzoek naar de grootste en meest professionele crystal meth drugslab ooit ontdekt in Nederland.

In juli 2021 werd bij een inval in Nederweert een drugslab ontdekt waar crystal meth werd geproduceerd. Het ging om de grootste en meest professionele drugslab voor de productie van methamfetamine ooit ontdekt in Nederland. Na het aantreffen van de productielocatie vorig jaar heeft de politie onderzoek gedaan naar de achtergronden van het drugslab, wie er achter zat, en wie er mogelijk nog meer bij betrokken waren. Dit heeft geresulteerd in de actiedag van vandaag. Op dit moment zijn drie verdachten aangehouden. Op diverse plaatsen in Weert vindt een doorzoeking plaats. Bij de actie zijn zo’n 100 medewerkers van politie en het Openbaar Ministerie (OM) betrokken.

De grootste en meest professionele drugslab ooit werd in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli 2021 ontdekt bij een doorzoeking aan de Hoogbosweg. De politie kreeg de locatie in beeld door informatie uit versleutelde pgp-chatberichten. Eenmaal binnen bleek dat twee loodsen met elkaar in verbinding stonden en gebruikt werden om tot 100 kilo crystal meth te produceren. Dat is een productiecapaciteit van meer dan een miljoen euro per dag. Het onderzoek naar het drugslab en mogelijke betrokkenen wordt voortgezet.